General
Scrie un comentariu

Cum te poti promova pe Pinterest?

Pinterest este o platformă de căutare și de stocare a notițelor pentru utilizatori. Apărut în anul 2010, Pinterest a început să fie folosit pentru promovarea companiilor doar la sfârșitul lui 2012. În prezent sunt 73 milioane de utilizatori înregistrați, dintre care cel mai ridicat procent este reprezentat de segmentul feminin (85%). În România, Pinterest ocupă locul 26 în topul celor mai utilizate rețele online. Rolul acestei platforme este de a oferi utilizatorilor idei din diferite domenii, cum ar fi: sport, sanătate, gastronomie, decor, fashion, fotografie, călătorii, organizare evenimente.

Pinterest este o platformă ideală pentru a-ți promova afacerea în online, deoarece prezintă și anumite avantaje. Fiind o platformă de image-sharing, poate fi ușor de folosit. Nu uita să folosești imagini captivante și atractive. Indicat ar fi să folosești poze de tip portret, culori vii și intense, iar imaginile să fie coerente din punct de vedere estetic. De asemenea, pe lângă poze poți posta și articole, video-uri sau infografice.pinterest-just-pin-it-2751

Pentru a fi ușor descoperit, folosește elementele de identitate vizuale ale afacerii tale și folosește inclusiv numele brandului ca username. De asemenea, îți poți conecta profilul cu alte rețele, precum Facebook, Twitter sau Google +, iar prin acest mod creezi o legătură cu vizitatorii tăi. Pinterest este o platformă ușor de folosit, deoarece îți poți salva ideeile în diferite pinuri. Pentru ca afacerea ta să fie vizibilă folosește cuvinte cheie potrivite.

Următorul pas este să interacționezi cu brand-uri sau cu persoanele influente din domeniul în care activezi, tocmai pentru a împărtăși pasiunile și interesele comune.

În ideea în care aproximativ 80% dintre utilizatori folosesc aplicația de pe telefonul mobil, asigură-te că site-ul tău este optimizat pentru mobil. Nu în ultimul rând, încercați pe cât de mult posibil să fiți activi pe această platformă, să interacționați cu alți utilizatori pentru a crește vizibilitatea afacerii tale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s