General
Scrie un comentariu

Avantajele unui infografic

Dacă tot am vorbit în articolele trecute despre importanța vizuală, de data aceasta dorim să vă prezentăm un instrument foarte folosit de majoritatea companiilor: Infograficele. Acestea au rolul de a transmite în mod clar informația, sunt ușor de înțeles și de memorat. În epoca vitezei, oamenii au nevoie de lucruri cât mai simple pentru a nu fi plictisiți/obosiți, astfel, pentru a atrage atenția publicului este indicat să folosești cât mai multe imagini, diagrame care să fie expuse într-un mod atractiv. Infograficele sunt folosite pentru a prezenta anumite statistici, concepte, istorii ale unui brand sau chiar pentru a prezenta pașii unei campanii.

Care sunt avantajele unui infografic?

infographics1Chiar dacă aceste instrumente necesită timp și imaginație, folosirea lor poate fi benefică pentru brand deoarece sintetizează informațiile importante, astfel încât publicul le va reține într-un mod mai ușor. Conform unor studii, oamenii rețin aproximativ 20% din ce citesc, în timp ce imaginile ne rămân în memorie pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, acest conținut poate fi distribuit pe rețelele sociale sau chiar în mass media și poate avea un impact vizual mult mai mare, deoarece este mult mai probabil ca publicul să distribuie un infografic/o imagine decât un text scris. În același timp, un infografic poate crește vizibilitatea brandului.

Este dovedit faptul că oamenii petrec mai mult timp pe site-urile care conțin imagini, astfel timpul petrecut pe site poate fi relevant din punct de vedere SEO. De asemenea, oamenii preferă ca informația să fie transmisă cât mai repede. Din acest punct de vedere, infograficul constituie un avantaj deoarece se afișează în câteva secunde. Pentru a fi găsit mult mai ușor, este indicat să îți denumești infograficul prin cuvinte cheie.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s