General
Scrie un comentariu

Este important titlul unui articol?

„A good title is the title of a successful book”  Raymond Chandler

Titlul este elementul care îndeamnă cititorul să deschidă un articol. De cele mai multe ori, acesta este singurul element cu care face cunoștință cititorul. Conform unor studii, doar 20% dintre cei care văd un titlu citesc articolul integral.

Prin urmare, acesta trebuie să fie atractiv, să ofere cititorilor răspunsul căutat, să prezinte o noutate și să stârnească curiozitatea publicului. Însă, printre cele mai importante caracteristici se află credibilitatea, deoarece cititorii doresc să afle informații adevărate și credibile.Writing-A-Good-Title-for-a-Feature-Story

CTR (Click-Through-Rate) reprezintă rata numărului de click-uri obținute de un articol. În acest sens, Hubspot a realizat un studiu pentru a afla care sunt cuvintele care cresc sau scad rata CTR. Cuvântul fotografie crește rata CTR, în timp ce cuvintele: simplu, cum să, credit, cură, gratuit, tu, al tău, cel mai bun, mereu, sugestie, truc, secret, nevoie, acum scad rata numărului de click-uri.

Cititorul este interesat să afle despre cine este vorba în articol, mai mult decât să obțină răspunsul la întrebarea „de ce?” Datorită faptului că trăim în era digitalului, fotografiile au un impact puternic asupra publicului, iar din cauza lipsei de timp, aceștia rețin mult mai bine o imagine, în schimbul unor rânduri. O altă caracteristică importantă are în vedere lungimea titlului. Cel mai indicat este să conțină între 21 și 40 de caractere.

Când și cum alegem titlul?

  • Alegem titlul după ce am terminat de scris articolul
  • Alegem un titlu nu foarte scurt și nici foarte lung
  • Nu oferim informații eronate
  • Prezentăm mesajul esențial

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s