General, Imaginatie, Marketing
Scrie un comentariu

Cât de important este vizualul într-o campanie de promovare?

Anul 2016 vine în ajutorul advertiserilor care doresc să își promoveze produsele în mediul online. Brandurile doresc să creeze strategii cât mai diferite pentru a rămâne în mintea consumatorului, însă pe o piață suprasaturată este greu să primești deplin atenția consumatorului. Acesta refuză să citească rânduri întregi despre un anumit produs, deoarece sunt bombardați zilnic cu diferite informații.

În acest caz, advertiserii au creat strategii de promovare atât pe Facebook sau Instagram cât și outdoor în care accentul se pune pe vizual. De asemenea, un element important în cazul identității vizuale îl au culorile. Acestea trebuie atent alese, deoarece fiecare culoare transmite o stare, iar consumatorul o poate prelua foarte ușor. Conform unui studiu, conținutul vizual va domina în proporție de 84% până la sfârșitul lui 2018.Online-Advertising-in-Colombia-37097

În acest sens, s-au creat numeroase aplicații prin care poți realiza diferite infografice/video-uri/ilustrații. De altfel, o creștere foarte mare a utilizatorilor se află și pe Instagram, Pinterest sau Tumblr.

Mai mult decât atât, advertiserii au început să folosească diferite video-uri pentru a atrage atenția publicului. Acestea sunt folosite în prezentarea unui produs/eveniment sau chiar a unor tutoriale. Video-urile trebuie să fie catchy, creative și inteligent realizate, în caz contrar, consumatorii vor opri derularea acestuia. În următoarea perioadă, traficul internetului va consta în video-uri în proporție de 79%.

În concluzie, brandurile vor folosi din ce în ce mai mult vizualul, deoarece reprezintă modalitatea prin care poate influența cel mai bine consumatorul. Totodată, acestea vor pune accent pe nevoile clientului mai mult decât pe produsul în sine. Cu alte cuvinte, cea mai bună strategie este să te ghidezi după cerințele clientului tău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s