Despre PR
Scrie un comentariu

Relația PR-jurnalist

Relația dintre un PR și un jurnalist a fost mereu în strânsă legătură. Cele două entități ajung să aibă interese comune și să depindă una de cealaltă. Spre deosebire de domeniul PR, jurnalismul este un domeniu cu tradiție și are rolul de a forma opinii și valori. Relațiile Publice reprezintă un domeniu nou, în România, iar de cele mai multe ori, specialiștii PR sunt încurcați cu jurnaliștii. Într-adevăr, aceștia au câteva sarcini asemănătoare cu cele ale jurnaliștilor, cum ar fi scrierea comunicatelor, a articolelor ș.m.d, însă aceștia îndeplinesc și alte roluri. La rândul lor, jurnaliștii vor prelua informațiile oferite de specialiștii PR și le vor transpune în mass-media.

jurnalism-vs-pr

În ultimul timp, PR-iștii au început să fie mult mai activi în mod online, deoarece acest mediu reprezintă o soluție mai ieftină, dar și datorită faptului că marea masă de oameni folosesc acest mijloc de comunicare. Chiar dacă vorbim despre o dezvoltare în ceea ce privește modul de a comunica, media tradițională (presa scrisă și televiziunea) nu va dispărea din peisaj.

Relația dintre jurnaliști și PR poate fi atât de lungă durată ( se bazează pe încredere reciprocă), dar și bazată pe conflict (cei doi nu prezintă aceleași interese). Pentru ca cele două părți să aibă o relație prietenoasă, aceștia trebuie să ofere respect reciproc, să comunice direct chiar și în situațiile de criză, să fie deschiși etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s