Despre PR, General, Imaginatie, Marketing
Scrie un comentariu

Cât de important este ambalajul unui produs?

Ca producător, merită să investești în designul ambalajului, deși produsele tale sunt de calitate?

Pentru un consumator contează forma de prezentare a unui produs?supermarket-01

În calitate de producător, este esențial să răspunzi la aceste întrebări, deoarece vei putea cunoaște preferințele consumatorilor, iar implicit îți vor crește vânzările. Consumatorul are cel mai important rol în această relație, deoarece el deține puterea de cumpărare.

Pentru a înțelege importanța designului ambalajelor vom încerca să răspundem la întrebarea: Cât de mult contează prima impresie? Atunci când întâlnim o persoană pentru prima dată, ne formăm prima impresie în doar câteva secunde, iar dacă aceasta este negativă, va dura o perioadă lungă de timp până ne vom convinge de contrariu. Așa se întâmplă și în cazul ambalajelor. Dacă un produs ne atrage încă din primele secunde, atunci vom continua să achiziționăm produsul respectiv.

Este important ca ambalajul să ofere informații despre produs. Trebuie să fie un ambalaj atractiv cu un text ușor de citit. Consumatorii sunt atenți la ceea ce cumpără, iar în cazul în care nu sunt mulțumiți de forma și de ambalajul prezentat, preferă să aleagă un alt produs.

Cromatica este un alt factor important în procesul de branding. Produsul trebuie să se diferențieze de concurență. Este indicat să fie folosite între 2 și 4 culori, însă acestea să formeze o legătură. Pentru a atrage instant atenția, sunt recomandate galbenul, roșul și verdele. De asemenea, designul formei produsului constituie un alt element important, deoarece îl ajută pe consumator să diferențieze produsul respectiv față de alte produse aflate pe raft.

În concluzie, pe lângă calitatea produsului, estetica acestuia ne îndeamnă să cumpărăm produsul respectiv. De aceea, multe companii pun accent pe acest element, iar identitatea vizuală rămâne în mintea consumatorului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s