Business
Scrie un comentariu

Cum îți poți domina adversarul în afaceri ?

În business, pe lângă faptul că trebuie să cunoști modul de abordare al adversarului, trebuie să fi atent la comportamentul nonverbal al acestuia, deoarece comunicarea față-în-față se realizeaza în proporție de 93% din elemente nonverbale. Avantajul acestui tip de comunicare este oferit de prezența feedbackului, deoarece omul de afaceri își poate adapta conținutul mesajului în funcție de ceea ce îi transmite partenerul de discuție în mod nonverbal.

Comportamentul nonverbal este foarte esențial în afaceri, deoarece fiecare expresie a corpului exprimă un anumit lucru. Spre exemplu, în momentul în care ne strângem buzele în timpul unei conversații, partenerul ar putea considera că îi ascundem ceva. Este recomandat să ținem palmele întinse ( degete la degete ), deoarece acest semn sugerează autoritate. Această postură este adoptată de către Oprah, Donald Trump sau chiar de Barack Obama. De asemenea, brațele încrucișate ne fac să părem mai încrezători în forțele proprii și ne ajută să depășim orice tip de probleme.

Un alt element esențial de care trebuie să ținem cont este să observăm dacă partenerul de afaceri este stângaci sau dreptaci. Astfel, partea dreaptă este mai ordonată, iar cea stângă mai dezorganizată. Este dovedit faptul că dacă ne așezăm în partea dreaptă a unei persoane dreptace este mai mult probabil să închei o afacere, deoarece ei acționează într-un mod mai relaxat. Unele dintre cele mai întâlnite semne ale disconfortului sunt ticurile nervoase, cum ar fi rotirea inelului pe deget, jocul cu paharul pe masă, cu pixul sau chiar manifestările fiziologice: transpirația palmelor sau înroșitul orbajilor.

În România, atunci când vorbim de business, cel care negociază contractele cele mai importante este directorul, cel care conduce compania. În schimb, la multinaționale negocierea este realizată de către un grup specializat în acest domeniu, care cunoaște atât arta negocierii cât și modul cum pot fi citiți oamenii.

Există unele profesii, cum ar fi cele medicale unde se cere o atenție desăvârșită la detalii, deoarece medicul/asistentul trebuie să își ascundă emoțiile atunci când anunță un diagnostic. Minciuna poate fi descoperită prin atingerea nasului, acoperirea gurii, atingerea sprâncenelor, tragerea lobului urechii sau prin schimbarea poziției corpului de nenumărate ori. Comunicarea nonverbală este de asemenea foarte utilizată în vânzări, cât și în domeniul asigurărilor deoarece agenții pot observa dacă clientul este entuziast și interesat în timpul prezentării.

În general, oamenii de succes au studiat comportamentele nonverbale, se comportă ca și cum știu ce au de făcut și cunosc cum să citească expresiile de pe chipul clientului. Studierea comportamentelor nonverbale este o artă, deoarece trebuie să ai viziune și să știi asupra căror detalii să îți îndrepți atenția. Dacă ai ajuns să cunoști cele mai  importante semne, cu siguranță vei avea capacitatea de a-ți domina adversarul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s