Cluj-Napoca, Despre PR, Fotografie, General
Scrie un comentariu

Teambuilding in Țara Hațegului

După atâta frig și ploaie a venit și vremea mult amânatului teambuilding. De data asta am vrut  să dăm o notă localnică deplasării, așa că ne-am setat cătarea spre Arsenal Park Orăștie, un loc verde și la propriu și la figurat. Drumul a trecut rapid și ne-am prezentat, încolonați, la intrarea în fosta bază militară de la Orăștie, acum transformată într-un simpatic parc tematic. Cum toată ziua facem militărie noi între noi, am optat pentru Aventura parc – una dintre activitățile de “relaxare” în natură. Practic, parcul conține 6 trasee împărțite pe 4 culori (galben, verde, albastru și roșu) cu grade crescătoare de dificultate.

Îmbrăcați cu harnașamente de siguranță și cu multă voioșie ne-am pornit pe primul traseu. DSCN3461

Ceea ce părea de jos o joacă s-a dovedit o adevărată încercare la înălțime. Butuci prinși doar cu 2 cordeline, butoaie înșiruite, cabluri ce ne făceau să-i admirăm cu adevărat pe circari, leagăne, scări pentru păsări, platforme la peste 10 m și punți mișcătoare sunt doar câteva dintre “jocurile” cu care ne-am îndeletnicit. Sigur că tirolienele erau cele mai apreciate segmente din traseu. Dar la ele ajungeai dupa multe minute de concentrare, echilibru, extensii, curaj și chiar puțină nebunie. Totul într-un mediu complet securizat de 2 carabine despre care am fost asigurați că țin până la 1 tonă fiecare. Nu c-ar fi fost nevoie.

IMG-20150523-05849

DSCN3468

DSCN3479

IMG-20150523-05854

Dacă primele trasee se desfășoară la o înălțime rezonabilă, de unde mai poți identifica frunzele căzute azi-toamnă, la ultimele trasee urci până la 15m între crengile copacilor și începi să te gândești dacă mai ai mult până la primul culoar aerian. Asta în timp ce copacii se unduie discret, dar nu insesizabil, sub greutatea jucătorilor de pe traseu. Unii dintre noi au vrut să renunțe însă “echipa” (să nu zicem rușinea) ne-a mobilizat, iar când nici team-ul n-a mai fost suficient, instructorii de la Aventura Park ne-au ajutat cu sfaturi și exemple, făcând trecerile să pară o joacă de copil. N-are rost să vă povestim despre leagănele zburătoare, ori scările dintre platforme cam pe la etajul 5 cu niste bolțuri ieșite doar în afară, așa încăt să ai impresia că urci pe fațada blocului din cauză că ți-ai uitat toate cheile în casă. Senzațiile sunt greu de explicat și, oricum, fiecare ne-am înfruntat propria frică de înălțime, însă atunci cînd “lucrezi” în echipă totul poate fi depășit mai ușor.

Binențeles că momentele vesele au presărat toată lupta noastră cu înălțimile, mai mult, Dana și Dan făcând și niște dandana-le (la sugestia simpaticelor gazde).

dandana

Cum era să plecăm fără o poză de grup?

DSCN3518

În drum spre mașini ne-am dat seama că mai vrem să facem o trăznaie. 2 segway-uri și 2 carturi de golf ne trăgeau cu ochiul de pe margine, supărate că nimeni nu le bagă în seamă. Ei bine, după echilibristica prin copaci, Segway-urile au fost actorii principali într-un nou episod de evitare a contactului cu solul. Ne-am descurcat de minune toți cei care le-am încercat, iar unii (nu spunem nume) au stărnit ropote de aplauze și manifestări ale bucuriei la trecerea prin fața unei terase pline de turiști. Sigur ca oprirea a fost mai dificilă, dar toată lumea a plecat pe propriile picioare și fără julituri. Chiar și cei care au constatat că minicarturile nu aveau frâne ferme.

DSCN3525

DSCN3531

Pe drumul de întoarcere, o pauză de gratar la părinții colegei Sonia a fost cireașa de e tort. Cu burțile pline și cu adrenalina încă pompând, ne-am regăsit frumosul oraș cuprins de febra festivalieră. A doua zi eram și noi cu febră. MUSCULARĂ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s