Cluj-Napoca, Imaginatie
Scrie un comentariu

Care este diferența între oamenii de succes și restul?

Cu toții creștem și ne dezvoltăm viața în jurul ideii de “a reuși”. Cumva, chiar și de mici ne proiectăm un drum care va ajunge inevitabil la succes. Unii dintre noi știu exact ce presupune munca pentru a obține ce își doresc, alții însă au nevoie de puțin mai mult timp pentru a descoperi unde vor să ajungă. Atenție însă, conceptul este unul prea general pentru a-l defini pentru caracteristicile fiecăruia. Fiecare dintre noi percepem altfel succesul și prioritățile ni le setăm în funcție de acesta, însă e clar că dezvoltăm aspirații și visăm să ne atingem țelurile cât mai repede.

Unii dintre noi ne păstrăm aceeași atitudine de învingători indiferent de cursul pe care îl urmează viața noastră și suntem mereu încrezători în forțele proprii. O atitudine pozitivă, un program fructuos, o atenție pentru detalii și o dorința de a învăța mereu ceva nou sunt caracteristici de bază pentru acest tip de persoană. Deși există momente dificile, pentru care se va consuma fie o oră sau o zi, această persoană mereu se va ridica și va privi și mai departe în viitor. Aristotel spunea că “Suntem ceea ce facem. Excelența, atunci, este un obicei și nu un simplu act”. Astfel, cei care includ de mici în ghidul lor de supraviețuire și atitudinea pozitivă, vor ajunge la maturitate să treacă cu vederea mai ușor peste impedimentele și greutățile care se vor ivi pe parcurs. Dacă reușim să ne dezvoltăm aceste obiceiuri pozitive, ne va fi foarte ușor să rămânem focusați pe dorințele noastre și să ne păstrăm o imagine de ansamblu, fără a ne mai consuma pentru lucrurile pe care nu le putem schimba.

De regulă, persoanele care caută în exemplele date de reușitele altora, încearcă să identifice acei pași exacți pe care să îi urmeze, sau acele decizii schimbătoare de viață pe care ele consideră că trebuie să le urmeze cu exactitate. Oamenii încă scriu despre rețeta succesului, într-o lume în care nu mai există așa ceva; azi poți fi în lumina reflectoarelor, iar mâine o fetiță de 13 ani cu mult talent îți poate lua locul. Această rețetă nu se poate aplica tuturor, însă în fiecare poveste de succes se regăsesc elemente comune: dedicare și multă muncă, energie și atitudine pozitivă, încredere în forțele proprii.

tumblr_md1dyyim4S1rkvjwho1_500

În ziua de azi este și mai simplu să nu ți cu dinții de acea rețetă și să îți croiești propria poveste de succes, având posibilități, nu chiar infinite, însă foarte multe și foarte diverse. Deși există la fel de multe exemple de cariere de succes, sau vise îndeplinite unii dintre noi râvnim la poveștile altora. Acum este punctul culminant: alegem să ne dorim o poveste de succes, bazată pe imaginile/scrierile altora, sau o admirăm sincer și ne întoarcem la lista personală de priorități?

Noi suntem de părere că fiecare dintre noi, prin identitatea sa unică, deține puterea de a-și croi propriul drum spre succes.  Iar deși fiecare vizualizează acest drum diferit, sunt câteva puncte pe care nu trebuie sa le uităm niciodată, pentru că acest succes nu va însemna niciodată un moment frugal de frumusețe și adorație.

Atitudine de evitat:

–          Frica de schimbare

–          Să vorbești mai mult decât să asculți

–          Să renunți ușor

–          Să nu îți stabilești obiectivele niciodată

–          Să critici nefondat pe cei din jur

–          Să te oprești din a învăța lucruri noi

Atitudine de adoptat:

–          Munciți cu pasiune și profesionalism

–          Urmăriți-vă mereu progresul

–          Petreceți-vă timpul cu persoane care vă susțin și vă inspiră

–          Pregătiți-vă să vă asumați riscuri

–          Discutați despre idei noi, dezvoltați-le

–          Învățați ceva nou în fiecare zi

 Orice atitudine adoptați, nu uitați că aceasta are un impact foarte mare asupra relațiilor cu ceilalți și asupra activităților noastre. Până la urmă, aceasta poate schimba cel puțin lumea din jurul nostru și reprezintă negreșit primul pas spre îndeplinirea poveștii noastre de succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s