Fără categorie
Scrie un comentariu

PR la 4 ace

 Dacă aţi crezut vreodată că specialistul în PR este omuleţul acela mic şi invizibil, care stă în spatele unui brand, al unei organizaţii sau al unei persoane publice trebuie să vă spunem că v-aţi înşelat. Nu tot timpul specialistul în PR este omul din umbră, care trage toate sforile din spatele marii scene pe care joacă clientul sau compania/instituţia pentru care lucrează. De multe ori omul de PR este cel care iese în față, atunci când situația o cere. Nu degeaba în descrierea funcţiilor de consilieri PR vedem atât de des referinţa de “purtător de cuvânt”, nu-i așa?

Fie că vorbim de o apariție la un eveniment public sau de o prezență într-o emisiune televizată, modul în care, tu specialistul în PR, arăți, te comporți și te îmbraci este esențial atât pentru imaginea ta ca persoană, dar mai ales pentru imaginea brandului sau organizației pe care o reprezinți. Îți prezentăm în cele ce urmează câteva sfaturi de frumusețe și îngrijire culese și adaptate de pe un website de specialitate , pe care noi îl îndrăgim foarte mult, sfaturi despre care, spunem noi, că sunt utile și valabile atât pentru specialistul în PR, cât și pentru clientul său:

1. Atenție la decor! Dacă urmează să apari într-o filmare evită să porți dungile (orizontale sau verticale) deoarece camera va produce un efect de distorsionare atât a liniilor, cât și a ta. Același lucru e valabil și cu modelele sau imprimeurile îndrăznețe, pe care ar fi bine să le păstrezi la un nivel minimal. De asemenea, ai grijă să nu te confunzi cu decorul: nu purta albastru dacă vei filmat într-un studiou unde predomină această culoare!

2. Ai grijă de șuvițele rebele! Poate că părul tău arată impecabil atunci când te uiți în oglindă, dar luminile dintr-un platou de televiziune și camerele pot surprinde o mulțime de detalii, inclusiv șuvițe de păr rebele, așa că pentru siguranță ar trebui să ai la tine un ser sau o ceară de păr care să poată rezolva problema.

3. Poartă ceas! Nu numai că un ceas conferă eleganță și profesionalism, dar te ajută să menții și noțiunea timpului și să fii punctual. De asemenea, un ceas este eficient și pentru a evita situații în care trebuie să verifici cât este ora, iar tu scoți telefonul mobil din poșetă sau buzunar urmând ca SMS-urile primite să te distragă de la ceea ce făceai.

4. Poartă cu tine întotdeauna o mică trusă de înfrumusețare! Nu știi niciodată când ai nevoie de un strop de parfum sau puțină pudră în obraji.

5. Atenție la ruj! Nu este prea plăcut să apari cu pete de ruj pe dinți la o prezentare, nu-i așa? De aceea o soluție mai sigură în acest caz ar fi folosirea Lip Gloss-ului pentru doamnele și domnișoarele PR-iste.

6. Păstrează un aspect curat și fresh! Părul tuns, fără vârfuri despicate sau bărbieritul sunt aspectele pe care ar trebui să le punctezi aici.

7. Fondul de ten nu e numai pentru față. Dacă știi că în situații stresante, cu o încărcătură emoțională mare urechile sau gâtul ți se înroșesc de obicei, atunci nu te sfii să aplici fondul de ten și în zonele problematice.

7. Haine de rezervă. Dacă te întrepți spre un eveniment sau o apariție la TV cel mai bine ar fi să iei cu tine și o ținută de rezervă. S-ar putea să realizezi abia după ce ai ieșit din casă că e prea transparentă cămașa sau că ți-ai murdărit cravata pe drum.

8. Testează-ți parfumul! Întotdeauna e plăcut să miroși bine, însă ai grijă să nu scapi toată sticla de parfum pe tine și să lași o dâră de arome în urma ta pe oriunde mergi. Cea mai simplă metodă de a testa intensitatea parfumului este următoarea: aplică un șervețel pe locul unde ai dat cu parfum, iar dacă acesta va prelua aroma intensă, e clar: e prea mult parfum acolo!

9. Probează pantofii! Tocurile mari te fac înaltă, suplă și dacă poți să mergi pe ele dai dovadă că ești încrezătoare. Dar ce te faci dacă nu poți merge pe tocurile luate? Renunță la pantofii cu tocuri înalte din start sau ia-ți la tine și o pereche de pantofi mai comozi de rezervă.

 vs. 

10. Unghiile trebuie să fie îngrijite. De cele mai multe ori în mediul de business prima impresie se face printr-o strângere de mână, în care dincolo de intensitatea sa, foarte mult contează și aspectul unghiilor, așa că manichiura ar trebui să fie impecabilă, fie că vorbim de un lac incolor sau o ojă colorată. De asemenea, nu uitați nici de crema de mâini pentru a menține o piele hidratată, deoarece mâinile uscate și o piele crăpată nu fac o impresie prea bună.

11. Testează zâmbetul ochilor! Da, știm că sună ciudat, dar ochii chiar pot “râde”, așa că repetă în oglindă deoarece mult mai credibil și mai plăcut va fi aspectul tău atunci când și ochii vor surâde :)!

Această intrare a fost publicată în: Fără categorie

prin

Public Relations

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s