Fără categorie
Scrie un comentariu

Proiect pentru salvarea rezervatiilor naturale din Bazinul Fizesului

D’Avantage Consult anunta cu bucurie colaborarea cu Asociatia Educational-Ecologica Ecotransilvania pentru implementarea proiectului „Managementul integrat, conservativ si durabil al siturilor Natura 2000 din Bazinul Fizesului”.

Asociatia Educational-Ecologica Ecotransilvania, in parteneriat cu Asociatia Ecochoice deruleaza un proiect in valoare de peste 500.000 de euro, al carui scop este conservarea si protejarea naturii in Bazinul Fizesului. Proiectul este finantat prin  Programul Operational Sectorial Mediu, din Fondul European de Dezvoltare Durabila. Programul beneficiaza si de o finantare suplimentara nerambursabila de 25.000 de dolari din partea Fondului Mondial pentru Conservare a celebrei companii americane Disney (Disney Worldwide Conservation Fund).

Proiectul vizeaza probleme ale degradarii mediului intr-una dintre cele mai importante zone umede interioare din estul Europei – Bazinul Fizesului. Principalele obiective ale acestui proiect sunt crearea unui plan de management si elaborarea unor masuri concrete de conservare a ariilor protejate din Bazinul Fizesului (aici se afla bine-cunoscutele rezervatii Stufarisurile de la Sic, Lacul Stiucilor şi Padurea Ciuasului). Proiectul va avea la baza studii stiintifice cu privire la cele mai vulnerabile specii si habitate precum si un program de consultari cu comunitatile locale.

Ariile naturale protejate din Bazinul Fizesului, cu o suprafata de 4468 ha, sunt printre cele mai importante zone umede din estul Europei, adapostind peste 28% din speciile de păsări care cuibaresc în Europa, precum si 670 de specii de plante care reprezinta mai bine de o cincime din flora Romaniei.

D’Avantage Consult contribuie la implementarea unor activitati ale acestui amplu proiect. Prima dintre acestea este organizarea conferintei de presa cu ocazia lansarii proiectului. Evenimentul va avea loc joi, 15 noiembrie 2012, ora 11:00, la centrul de conferinţe al Hotelului Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca.

La conferinta de presa sunt asteptati jurnalisti si bloggeri locali, acestia avand ocazia de a asista la prezentarea detaliata a proiectului si de a afla direct de la coordonatorii programului raspunsurile la intrebari legate de: modul in care va fi gestionata finantarea, masurile de conservare ce vor fi implementate sau beneficiile pe care le va aduce acest proiect. De cele mai multe ori se afirma ca Romania nu profita de fondurile nerambursabile pe care le are la dispozitie sau ca gestionarea lor este defectuoasa. Printr-o mediatizare accentuata si cu sprijin din partea mass-media si a comunitatii locale acest proiect poate deveni un exemplu de urmat.

Echipa D’Avantage Consult

Această intrare a fost publicată în: Fără categorie

prin

Public Relations

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s