Business, Despre PR, Economic, General, Management
Scrie un comentariu

Relatiile publice si on-line-ul

Prea vaste pentru un post pe blog, relatiile publice acopera aspecte pe care majoritatea consumatorilor (de informatie, produse, servicii, etc.) nu le identifica usor. Pe de alta parte, mediul on-line devine zi de zi o a doua lume si are, fara indoiala, o dimensiune ce tinde spre infinit.

Cu toate astea exista o zona de congruenta intre cele doua vaste domenii, zona ce este noul apanaj al companiilor de relatii publice, si nu numai. Prima dovada: distributia comunicatelor de presa a devenit in proportie covarsitoare o activitate desfasurata in mediul on-line: e-mail, text, motoare de distributie, etc. Zilele in care comunicatul de presa se distribuia prin fax sunt demult apuse. Un prim pas este asadar identificarea canalelor de distributie din acest mediu. Si chiar daca ele sunt impersonale, informatia circula acum cu viteza luminii, iar cine nu le foloseste risca „sa nu fie pe harta”. Trimitand informatia cu instrumente on-line, exista posibilitatea pentru receptor de a prelucra usor si imediat sursa necesara lui. Este necesara insa o atentie extrema la aceasta informatie. Acum ea va fi mult mai usor de interpretat. Partea pozitiva este ca tot on-line se poate monitoriza imediat „diseminarea” (va rog sa-mi scuzati dinozaurul) informatiei.

Cel putin la nivel de relatii cu presa, PR-ul a castigat enorm prin trecerea la on-line. Si, din pacate pentru ei, din fericire pentru noi, tot acum se vad mult mai rapid neprofesionistii din domeniu. Sa dai un e-mail sau un click nu inseamna sa si comunici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s