1
Comentariu 1

Noul simbol de Valentine’s day…Sa-ti taie de dulce!

Input-urile (importurile) unor structuri externe in spatiul mioritic propulseaza o miscare de promovare XXL. Sa luam ca si exemplu Valentine’s Day (trend-ul de februarie) care, dupa cum stie pana si piticul din gradinita, este o sarbatoare a dragostei, eveniment celebrat in Statele Unite si raspandit in toate punctele cardinale ale Globului.

Adaptata climatului romanesc, ziua de Valentine’s a devenit mult mai agreata de romani, in detrimentul sarbatorii nationale a Dragobetelor. Dar ce face ca Valentine’s Day sa fie asa aproape de sufletului romanului? Poate ar trebui sa adresam aceasta intrebare direct furnizorului de servicii care iti trimite prin posta o felicitare marinimoasa, prin care-ti transmite gandurile ,,amoroase’’ sub strategia BtoC sau ,,business to consumers’’. Iar acest tip de strategie de marketing este doar un minuscul exemplu ilustrativ despre intreaga industrie care ,,pompeaza’’ prin munca, efort financiar si imaginatie pulsul zilei de Valentine’s. Inimoarele de plus, trandafirii rosii, bomboanele de ciocolata sunt cele mai cautate instrumente de comunicare a iubirii.

Campaniile de marketing si comunicare, gandite cu o jumatate de an inainte de ,,ziua a 14-a’’ au la baza o simpla si banala proiectie mentala: cordul rosu. Principiul de baza este totul sa fie sangeriu sau in culori adiacente, iar daca obiectele, sau serviciile pot fi expuse publicului in forma de inima sau fluturasi, ,,visul unei iubiri de iarna devine realitate’’.

Imaginatia sta la rang de cinste, in acesta perioada pentru cei care incearca sa comunice intr-un mod diferit viziunea lor despre ce reprezinta o zi a indragostitilor. Cumulul de iubire dintr-o singura zi, ii face pe unii sa aiba reactii adverse, iar pentru acestia, noi am conceput antialergicul ,,Sa-ti taie de dulce’’.

Monica Gavrila
PR Account Executive

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s