Cluj-Napoca, Despre PR
Comentarii 2

Până unde poate merge PR-ul?

Dan Vladea
Ceea ce începuse ca o şedinţă de spotting s-a dovedit a fi până la final o sămânţă de campanie PR. Joi 09 Aprilie a aterizat la Cluj un avion militar aducând în ţara trupul unui militar roman mort în Afganistan. Zi întunecată mai ales pentru membrii familiei cărora măgulitoarele onoruri miliare nu cred că le-a diminuat durerea.

lh1

La aceeaşi oră însă pe platforma aeroportului se aflau şi mai multe aeronave ale companiilor aeriene de linie, între care şi aeronava Lufthansa. Cei patru membri ai echipajului şi-au îmbrăcat complet uniformele de companie, s-au dat jos din aeronava şi s-au aliniat cu militarii romani, respectând memoria concetăţeanului nostru pe toată durata durerosului eveniment.

lh2
lh3
Gestul lor este unul impresionant (cu atât mai mult cu cât a fost singurul echipaj de avion care s-a coborât din răcoarea climatizării aeronavei) şi de o rară „calitate umană”. Ultima poză a fost la un pas de a se transformă într-o virală. Nu poţi fii insensibil la o astfel de imagine şi cu siguranţă un astfel de e-mail ar fi căpătat repede energie virtuală. Este despre avioane (un domeniu care atrage tot mai mulţi fani) este despre brand, este despre sentimente … Cu siguranţă poza ar fi putut aduce un val de simpatie/respect pentru această companie (probabil mult mai mare decât o ofertă de 1 Eur + taxes all Europe). Modestia şi respectul celor care lucrează în această companie m-au împiedicat să o lansez în mediul virtual.

Întrebarea „comunicatorului” pentru viitor rămâne însă: „poţi merge cu PR-ul până la moarte?”

Dan Vladea
Managing Partner
D’Avantage Consult

2 comentarii

  1. Nu trebuie sa vedem mereu PR-ul ca pe ceva rau, iar intrebarea pare a fi una care porneste de la aceasta credinta. Realitatea este ca poti merge cu PR-ul pana la moarte. PR-ul nu inseamna sa-ti lustruiesti imaginea oricare ar fi conditiile si ca in cazul unei situatii de criza, de exemplu, astfel de momente pot fi esentiale in comunicare. Cine merge, care este atitudinea, care sunt declaratiile imediat urmatoare evenimentului.

    • As fi primul care vede PR-ul e ceva rau, nu 😦 ?
      Intrebarea nu pornea de la punctul asta si vroia sa fie sursa unui exercitiu de imaginatie (randunica). Multumesc frumos pentru raspuns.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s