General
Comentarii 3

Simplu, dar senzaţional. PR-ul

b5cxsh363452-02.jpg     Banalul, o problemă de PR?

Specialist în opinii, pareri, credinţe personale şi PR

Având în vedere statutul meu de “now I’m working as PR”, trebuie să precizez că aşteptarile mele au fost plăcut surprinse. Scriu doar câteva impresii personale pentru că n-am încă experienţa necesară să vin cu păreri fondate pe argumente solide. Mai întâi, a lucra în Public Relations nu înseamnă doar poveştile pe care le citeşti drăguţ în cărţile de specialitate, asta pentru că în viaţă nu-i totul aşa de roz. Totuşi au şi cărţile rolul lor pentru că fără ele n-aş fi priceput mai nimic. E clar că teoria e fundaţia acestei profesii, dar succesul sau reuşita într-un domeniu atât de complex pecum cel al relaţiilor publice depinde de n+1 factori care se schimbă în fiecare clipă, într-un ritm cel puţin echivalent cu ritmul dezvoltării noilor mijloace de comunicare. Dar partea bună, la care nu mă aşteptam, şi care vine să se dezbrace de secrete, e că nu credeam că un job poate să îţi creeze o stare de bine şi că poate să te facă fericit. (asta în cazul în care de mult timp visai la acel job fără să ai însă aşteptări prea mari)

Partea de nou, la care ar fi trebuit să mă aştept şi pe care înainte de a fi un om în slujba relaţiilor publice, am ignorat-o, cred din prea mult entuziasm, e că PR-ul nu e un simplu job, e un mod de a trăi. Dacă înainte eram meticuloasă, acum aproape duc totul al extrem. Nici hainele nu’mi permit să le ma las în dezordine. Dar odata cu venirea în viaţa mea a relaţiilor publice totul e mai ordonat, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Şi, cel mai ciudat, îţi dai seama că a cunoaşte oameni înseamnă mai mult decât a şti cum să realizezi o strategie de PR. Pentru că pe aceasta o poţi învăţa din cărţi, dar pe un om nu-l poţi cunoaşte decât prin acumularea unei anumite experienţe de viaţă. Prin urmare lucruri simple îţi sunt adesea de folos, chiar şi într-un domeniu cu atâtea pretenţii precum cel al relaţiilor publice.

Există un truc , destul de comun, care funcţionează întotdeauna: faptul că ignorăm ceea ce e simplu tocmai pentru că pare mult prea banal. Dar aici intervine PR-ul şi face întocmai ce trebuie: transformă banalul în senzaţional.

Andreea Coţop

PR Account Executive

3 comentarii

  1. Well done Andreea!
    Congrats and keep it up!

    All the best to you and your team from the Little People…
    Sam

  2. Da, complicat cu relatiile publice. Uneori e greu sa promovezi ceva; de fapt asta incerc sa fac in momentul asta, desi suna egocentrist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s