General
Scrie un comentariu

Clujul zilei de azi: MIZER

Dan VladeaBoom-ul economic e excepţional. Pentru toţi. Mai puţin pentru pantofii mei.
Presa locală, naţională, mondială şi galactică abundă în constatări ale creşterilor economice, vizibile mai ales, se pare la Cluj, unde parcă toate au luat un avânt mai ceva ca Greuceanu. Iar cireaşa de pe tort este nivelul construcţiilor noi ce se ridică în urbea de la poalele Feleacului.

Chiar dacă nu se mai respectă nici o normă de urbanism, chiar dacă blocurile sunt construite cu balcoanele întrepătrunse de apropiate ce sunt, nimic nu stă în calea dezvoltării imobiliare clujene. Din pacate lunile Noiembrie şi Decembrie ne-au adus şi „bucuria” unor ploi sănătoase. Şi de la atâtea fundaţii excavate, străzile au început să fie unse cu o subţire mâzgă, ce ulterior s-a transformat într-un strat consistent de noroi. Că doar camioanele transportă respectivul pământ prin toată citadela ca să ajungă la marginea ei pentru debarasare, dar iau şi pe roţi o bună bucată din el. Pe care nu-l duc până la margine. A fost prima dată când mi-am dorit îngheţul (nu zăpada) din tot sufletul. Dar n-am avut parte de soluţia salvatoare prea repede. 20 de minute de mers ca pe apă au fost necesare ca parbrizul să fie maro. Şi nu vorbesc de partea activă a acestuia, pe unde ştergătoarele şi soluţia de curăţat ajung, ci de zona pe unde trece peria spălătoarelor sau de laterale. Ce să mai vorbim de praguri, de clanţe…

Şi-am ajuns în intersecţie. Ca un făcut niciun tânăr spălător de geamuri nu îşi făcea de lucru prin zonă. Şi Doamne câte maşini erau ! Da, era cam mult de muncă… Las că vine vara, când maşinile vor fi curate (poate eventual un pic prăfuite) şi vom avea din nou show de spălat parbrize fără motiv.

Până una – alta, dacă tot nu se respecta reguli elementare de bun simţ în urbanism, măcar să informăm spălătorii de parbrize că ăsta e sezonul când avem nevoie de ei. Va fi greu, dar iese banu’ . Că-n vest n-au noroi pe stradă şi meseria nu prea-şi are rostul.

Dan Vlădea
Managing Partner
D’Avantage Consult

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s