Despre PR
Scrie un comentariu

Impresii din vanzare

Curiosi si indoielnici. Asa se caracterizeaza administratorii de firme mici si mijlocii cand vine vorba de Relatii Publice. Desi foarte populare in strainatate, serviciile de relatii publice incep sa se dezvolte incet si la noi. Din cauza bugetului redus alocat acestui domeniu, multe companii nu isi permit infiintarea unui departament de PR. Una din solutii ar fi angajarea unei persoane care sa se ocupe de acest domeniu in firma sau contractarea unei firme specializate. Toate acestea desigur dupa constientizarea necesitatii Relatiilor Publice si a importantei lor.<


Managerii firmelor, prinsi in activitatile lor zilnice, sunt insa reticenti la ideea de comunicare. Mai ales cand vine vorba de firme cu profil tehnic, unde administratorii nu vad nici o posibilitate de a lega montarea de instalatii termice si canalizare cu relatiile publice, nici macar in aceeasi fraza. Curiozitatea si uneori amuzamentul de a incerca sa le dovesti ca este importanta comunicarea pentru ei, ca pot sa creasca vanzarile prin construirea unui brand puternic, ca notorietatea firmei nu este de neglijat, ca le poti aduce servicii benefice afacerii lor ii determina de multe ori sa accepte o intalnire – insa doar pentru a confrunta cuvintele pompoase cu realitatea.


Capacitatea de intelegere a unei campanii de comunicare nu depinde neaparat de domeniul business-ul clientului ci mai ales de manager in sine, de interatiunea pe care a avut-o acesta de-a lungul activitatii sale cu media, dar si de capacitatile de sales a celui ce vinde relatii publice.

Asadar am inceput sa lucrez la un discurs mai bun.

Andrei Petrescu
PR Account Executive
D’Avantage Consult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s